Ebattákról

Ebattákról, vagyis Imréről aki 1998-ban, Miklósról, aki 2000-ben és Gábor barátról, aki 2008 júniusában született. Az egyik csodabogár, a másik nagyfülű és a harmadik egész egyszerűen egy hős.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hozzászólások

  • Szorsa: Szia! Szóval olvastál, nem is tudtam. Bezárt, de meghívóval tudod olvasni továbbra is, csak kell e... (2011.02.19. 16:31) Le a pelenkával
  • ildiko78: Szia a harmadik gyerkőcnél én is meguntam a papírpelust, moshatóra váltottunk ha érdekel szívese... (2011.02.18. 08:24) Le a pelenkával
  • misspony: Hogy én mennyire örülök Nektek!!!!!!!!!! Mikor dolgoztam, naponta jöttem megnézni, vannak-e hírek... (2011.02.14. 10:43) Le a pelenkával
  • tsetten: Szia Rencsi, köszönöm! Szia Orsi, olvastalak, amíg be nem zártál, most is zárva vagy? (2011.02.12. 20:17) Szüléstörténet, Geréb Ágnesnek dedikálva
  • szorsa: Kedves asszonytársam! Nagyon meghatódva olvastam az írásodat! 6 otthonszületett fiú gyermekünk va... (2011.01.26. 12:53) Szüléstörténet, Geréb Ágnesnek dedikálva
  • Utolsó 20
br

Legjobb barátaink az állatok

2009.11.12. 08:35 tsetten

Buzi

Ezt mondta Imrének Péter a tegnapelőtt a sluiban, és azt is, hogy kezdődik a buzivadászat. Imrét a leginkább a vadászat szó rendítette meg, mivel a buzit még eddig nem is nagyon hallotta, ha hallotta sem értette és nem figyelt fel rá. Kérdezte, hogy az mi, én el is magyaráztam neki, de különösebben nem izgatta. Lemondott arról, hogy beilleszkedjen a falkába. A fiúk agresszív játékai nem kötik le, a lányok még nem érdeklik, jóbarátja Gábor elment az osztályból, arra kondícionálta magát, hogy a fantáziája pótolja a társaságot.

Bementem a tanítónénihez azért, hogy rákérdezzek, hogy van ez? A tanító néni megnyugtatott, hogy ez egy finom kifejezés, Csanád őt sokkal durvábban küldte el a sunyiba valamelyik nap. Ráadásul nem csak verbálisan durvulnak a skacok, most a fő szórakozás, hogy fogdossák a lányok fenekét. Erre én javasoltam, hogy hívjon össze szülőit, de úgy, hogy kivételesen legyenek ott az Apukák, és kérdezzük meg tőlük, hogy minősítik fiaik nőkhöz való viszonyát? Mert oké, hogy férfias inger a fenékfogdosás, de hozzátartozna a férfiassághoz az inger megregulázása, továbbá a lányokkal való előzékeny, tiszteletteljes bánásmód (ideértve, hogy a tancinénit nem küldjük el melegebb éghajlatra, kinyitjuk előttük az ajtót, nem rángatjuk a hajukat, nem ugatjuk le a babáikat stb.).

Na most tépelődök magamban, hogy mi a helyes megoldás Imrével (és Mikivel, akit a múltkor viccből megkötöztek az osztálytársai szünetben) kapcsolatban?

1. Vonjál vállat kisfiam és menj tovább. Ilyen az élet.

2. Húzzál be egyet.

3. Jegyezd meg, hogy vicces fiú lennél öregem, ha lenne humorod.

Egyelőre egy ellenvilág építésén fáradozunk, csupa olyan haverrel és tevékenységgel, akik és ami alternatívát kínál, önbizalmat ad. Ha durvul a helyzet, vagy jön az ötödik és felgyorsul a kamaszodás nem tudom mi lesz. Esténként elénekeljük h "We shall overcome", vagy valami ilyesmi.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ebattak.blog.hu/api/trackback/id/tr621519526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manner 2009.11.12. 10:29:20

Te jó ég :(
Semmi okosat nem tudok mondani sajnos.. De ez jó ötletnek tűnik, hogy vonják be az apukákat valami beszélgetésbe.

Ingrid 2009.11.13. 12:15:49

Én úgy látom, mindenképp a szülők bevonását kéne erőltetni, mrt ők azok, akik - normális esetben - hathatnak a gyerekeikre. Sajnos a pedagógusoktól túl sokat várnak el, sokan azt hiszik, hogy ott fogják megnevelni a gyerekeiket, de ez téves elképzelés. Nagyon aggasztó most a tanárok helyzete, a mai gyerekek el vannak hanyagolva, nem foglalkoznak velük, nincs kialakítva mély és erős szülő-gyerek kapcsolat, mindenki rohan, dolgozik, az apukák ki akarják vonni magukat ezek alól, az anyukákra pedig túl sok terhet ró a gyerekek nevelése, a munkahelyük és a háztartás.
Elkeserítő nagyon, de meg kell próbálni lépni a felé, hogy minél többen belássák: a neveletlen, hisztis, verekedős, agresszív gyerekeket sokszor figyelmetlen szülők nevelik és alakítják olyanokká, amilyenek.
Ha az én gyermekemmel történne hasonló, akkor biztosan nem bíztatnám a kettes pontra, inkább arra, hogy ne hagyja magát, de ne is üssön. Nehéz, pláne egy tizenévesnek...
Remélem, lesz folytatása és a tanítónéni is összeszedi magát...
Kitartást srácok, eljön a ti időtök is :) !

jouet89 · http://bdsmblog.hu 2009.11.13. 14:38:24

új iskola. nekem megoldás volt hasonló kiközösítéses helyzetre. a szülők összehívása felesleges, valahol meg kell tanulni, hogy mi az, hogy buzi, és állítólag ez nagyrészt otthon történik meg.
a péter és csanád féle emberkéket meg boldogan befizetném egy körre a lady jenny nevű dominához, ott egyből megtanulnák mi az, hogy tisztelni egy nőt.
elnézést kérek, ha úgy gondoljátok a komment vége nem illeszthető össze a blog témájával :)

tsetten 2009.11.27. 17:45:29

Ó, Péter és Csanád is rendes fazon, nincs azzal gond. És ráadásul "jócsaládból valók". Tulképp nem is tudom, hol születik az agresszió, biztos a suli és az otthon közötti térben, valahol a semmiben. És hát újsuli, ahogy elnézem, mehetünk suliról-sulira.
Ingrid, amit a pedagógusokról írsz, azzal tökéletesen egyetértek. Amit a szülőkről... - hát ismerve a sok nehéz sorsot, valahol nem is csodálkozom, hogy mindenki örül, ha túlél, és már nincs ideje se magára, se a gyerekére. Egyre inkább úgy látom, itt csak a saját védekezőkészsége segíthet a gyereknek. Legalább tanulja meg elkerülni a konfliktushelyzeteket.
süti beállítások módosítása