Ebattákról

Ebattákról, vagyis Imréről aki 1998-ban, Miklósról, aki 2000-ben és Gábor barátról, aki 2008 júniusában született. Az egyik csodabogár, a másik nagyfülű és a harmadik egész egyszerűen egy hős.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hozzászólások

  • Szorsa: Szia! Szóval olvastál, nem is tudtam. Bezárt, de meghívóval tudod olvasni továbbra is, csak kell e... (2011.02.19. 16:31) Le a pelenkával
  • ildiko78: Szia a harmadik gyerkőcnél én is meguntam a papírpelust, moshatóra váltottunk ha érdekel szívese... (2011.02.18. 08:24) Le a pelenkával
  • misspony: Hogy én mennyire örülök Nektek!!!!!!!!!! Mikor dolgoztam, naponta jöttem megnézni, vannak-e hírek... (2011.02.14. 10:43) Le a pelenkával
  • tsetten: Szia Rencsi, köszönöm! Szia Orsi, olvastalak, amíg be nem zártál, most is zárva vagy? (2011.02.12. 20:17) Szüléstörténet, Geréb Ágnesnek dedikálva
  • szorsa: Kedves asszonytársam! Nagyon meghatódva olvastam az írásodat! 6 otthonszületett fiú gyermekünk va... (2011.01.26. 12:53) Szüléstörténet, Geréb Ágnesnek dedikálva
  • Utolsó 20
br

Legjobb barátaink az állatok

2010.04.13. 11:36 tsetten

Gömbölyödik

Címkék: mikisztán

Miki apai és nagyapai öröksége most kezd láthatóvá válni, napról napra micimackósodik el. Nem nagyon,kívülálló talán észre sem veszi, de én követem, hogyan lágyulnak el a vonalai.

Eddig eszembe se jutott, hogy lehet gömbölyű gyerekem is. Nem, egyelőre nem kövér, még csak nem is túlsúlyos, de az alkatára nem lehet azt mondani, hogy kisportolt. És meg vagyok ütközve. Nem szeretném, hogy elhízzon, nem esztétikai okokból, hanem mert az bizony nem jó dolog. Se testi sem lelki szempontból. Most még nem fordít gondot a külsejére, de egy-két éven belül gátlásos kamasz lehet belőle. Jó volna már most valahogy ránevelni, hogy tudatosan mozogjon, küzdjön az alkati adottságaival együtt azért, hogy jó kondíciójú, jó felépítésű ember legyen. De Miki nem az a küzdős típus, és egyáltalán nem szeret mozogni. Ha mondom neki, hogy pocakosodsz, akkor öntudatosan rávágja, hogy tudja, és ő szeret köpcös lenni. (Égnek áll a hajam ettől az elfogadom, hogy kövérvagyok, és kövéren hírdetem a lelki békét műnyugalomtól. Honnan szedte?!) Szerintem meg nem köpcös szeret lenni, hanem lustálkodni szeret, meg csokoládét majszolni. Megegyeztünk, hogy jön velem kocogni esténként. És izgulok, hogy ez milyen lesz, még sose kocogtam együtt egy szószátyár ám de lusta sünnel. Na de majd elől járok. A jópéldával:)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ebattak.blog.hu/api/trackback/id/tr891917123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micka · http://micka.freeblog.hu 2010.04.13. 15:27:35

nekem szimpi, hogy elfogadja önmagát olyannak, amilyen.
de a kocogáshoz hajrá:-)

tsetten 2010.04.13. 15:39:12

Nem önmagát fogadja el sajnos, hanem a lustaságát és kompromisszumkészségét. Az, ha nagy az orrod, vagy gülü a szemed, az hozzátartozik az önmagasághoz, azrét kár elkeseredni. Ha egy férfinak kamaszkorában nem fejlődik ki a deltája, nem lesz hasizma, akkor az nem önmagaság, hanem hanyagság. Én nem azt mondom, hogy legyen egy svarcenéger, sose lesz az, de legyen egy jókötésű ember, aki vigyáz az egészségére és a harmonikus fejlődésére. Szóval nem is a gömbölyödésről van szó elsősorban, hanem a tudatosságról.

Ingrid 2010.04.15. 08:21:40

Ismerek egy gombolyodo kisfiut, akinek a gatlasossag es onbizalomhiany arad a kamaszkori fotoibol, felnottkent pedig barmennyire szeretne, keptelen lefogyni....
Beleneveltek a beletorodest, a nassolast az uditoket az egeszsegtelen kajakat es a sportolast hirbol se mutattak meg neki...
Megpecsetelodott a sorsa akkor, amikor anyu es apu ( no es a nagyiek) viccesen es szeretettel kozeefogva beletorodtek a kis duci gyerek alkataba.
Nem szabad hagyni, mert kesobb megbosszulja magat!

qscgu 2010.04.15. 16:49:39

Szerintem nagyon kenyes dologrol van szo, nehez lesz eltalalni a kozeputat... mert egeszsegesnek kell lennie, es letezik diszkriminacio a tulsulyosak ellen, ugyhogy strategiailag jo dolog ezt elkerulni, viszont ha ezt tulsagosan internalizalja, akkor az onutalat sokkal tobb bajt okoz majd, mint a tobbiek reakcioja.

Szerintem hasznos lenne kulonvalasztani az izmossag-ero-jokotesuseg problemajat az elhizastol. A pocakossag maganyugy, es hasizom letezhet ugy is, hogy nem kozvetlenul a bor alatt kezdodik.

Miert lenne az, ha valaki elfogadja a sulyat, feltetlenu MU nyugalom? Van, aki szerint a ferde hajlamokba se szabadna belenyugodni, mas meg boldogan es onfeledten meleg.

Nekem pl (ja, no letemre, ha ez nem lenne vilagos) tetszettek mar pont ilyen, izmos ES micimackos pasik, ugyhogy szerintem ez egy legitim variacio.

"mozogni jo, erosnek lenni jo, es nem az a baj veled, hogy csunya vagy tul kover lennel" - ezt az uzenetet celoznam be...

tsetten 2010.04.15. 21:01:36

Hát szálazzunk egy kicsit. A homoszexualitás nem "ferde hajlam", hanem tök normális, természetes emberi attitűd, valószínűleg nem, vagy nem csak választott szexuális orientáció. A túlsúlyosság az esetek nagy többségében választás. Van hormonális alapú elhízás, alkati testesség, és van egyébb egészségügyi okból történő elhízás. Ezek kezelhetőek, és kezelést is igényelnek. Az esetek ngytöbbségében azonban nem fiziológiai, hanem pszichés esetleg morális problémák vannak a háttérben. Falánkság, kényszerevés (ettől én is szenvedek ám), lustaság, tohonyaság stb stb. És az a baj, hogy Miki gömbölyödése csak részben alkati, nagy részben a lustaság következménye. És most arról szól a sztori, hogy a saját állóképessége, teljesítőképessége iránti igény létrejön-e benne, vagy belenyugszik, hogy ő az örök lógó a tornaórán. Ezt nem szeretném. A kövérségről meg: akár ez az oka, akár az, a háj semmiképpen sem jó és egészséges. Az egészséges énképbe nem férhet bele az egészségtelen háj elfogadása.

qscgu 2010.04.18. 16:52:35

szia
a homoszexualitast persze, hogy csak ironikusan hivtam ferde hajlamnak, azt illusztralando, hogy ahogy az orientaciok valtozatosak es ez igy oke, a megfelelo suly is sokfele lehet.

A homoszexualitastol elteroen a koversegnel letezik egy olyan szint, ami egeszsegugyileg karos, de ez elegge extrem dolog, es, ez a lenyeg, egy csomo egeszseges embert tul kovernek nevez ki a kulturank, nyilvan foleg nok eseteben van ez csontig elemezve, de biztos vonatkozik valamilyen szinten fiukra is.

persze ez vegso soron a te dolgod, es nem akarok jobban beleszolni, mint amennyi egy kommentelos blogon belefer...

es sok sikert az ero es allokepessegre nevelesehez! : )

tsetten 2010.04.19. 10:04:29

Persze, hogy nem arról van szó, hogy a testkép alapján diszkrimináljunk. Arról van szó, hogy testformától függetlenül legyen az ember jó egészségi állapotban. Legyen állóképessége, legyen mozgékony, ne húzzon maga után hájtömegeket, amelyek megnehezítik a mozgását. Azon túl már nem kérdés, hogy mi az ideális testforma, mert ugye, olyan nem nagyon van.
süti beállítások módosítása