Ebattákról

Ebattákról, vagyis Imréről aki 1998-ban, Miklósról, aki 2000-ben és Gábor barátról, aki 2008 júniusában született. Az egyik csodabogár, a másik nagyfülű és a harmadik egész egyszerűen egy hős.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hozzászólások

  • Szorsa: Szia! Szóval olvastál, nem is tudtam. Bezárt, de meghívóval tudod olvasni továbbra is, csak kell e... (2011.02.19. 16:31) Le a pelenkával
  • ildiko78: Szia a harmadik gyerkőcnél én is meguntam a papírpelust, moshatóra váltottunk ha érdekel szívese... (2011.02.18. 08:24) Le a pelenkával
  • misspony: Hogy én mennyire örülök Nektek!!!!!!!!!! Mikor dolgoztam, naponta jöttem megnézni, vannak-e hírek... (2011.02.14. 10:43) Le a pelenkával
  • tsetten: Szia Rencsi, köszönöm! Szia Orsi, olvastalak, amíg be nem zártál, most is zárva vagy? (2011.02.12. 20:17) Szüléstörténet, Geréb Ágnesnek dedikálva
  • szorsa: Kedves asszonytársam! Nagyon meghatódva olvastam az írásodat! 6 otthonszületett fiú gyermekünk va... (2011.01.26. 12:53) Szüléstörténet, Geréb Ágnesnek dedikálva
  • Utolsó 20
br

Legjobb barátaink az állatok

2008.11.29. 17:12 tsetten

Hogyan szervezzünk szülinapot?

Napokon belül itt lesz Imre és Miki szülinapja (plussz Miki névnapja), amit természetesen, a hagyományokhoz híven, hetedföldre szóló dínom dánommal ünnepelünk meg. Lesz torta (közösen sütjük), szörpfolyam, kifordítjuk a házat, lufihegyek, feltekerjük a szőnyeget. Szóval egy szolid kis bulikára gondolunk ilyenkor.

Igenám, csakhogy én nem szeretem azokat a drámai jeleneteket, amikor a meghívók kiosztása az osztályban a "neked adok meghívót - neked nem adok meghívót" elv alapján történik. Tudom, hogy mennyire rosszul esik a meg nem hívott gyerekeknek az ilyesmi. Tavaly nemes egyszerűséggel meghívtuk a Miki és az Imre osztályát is, és ha már eljöttek a gyerekek, akkor jöttek a szülők is, mert szerencsére bulis társaság. És igen, jól éreztük magunkat, tényleg, volt röhincsélés, dumálás. A gyerekek úgy rohangáltak a felső és az alsó szint között, mintha egy csapat csimpánz randalírozott volna. Egy adott pillanatban átjött a szembeszomszéd és megkérdezte, hogy tudjuk-e, hogy  a kölykök az emeleti tetőtéri ablakon hintáznak? 

A hátránya ennek a konstellációnak az volt, hogy 114 négyzetméterre zsúfolódott össze az ünneplő tömeg, ennyi erővel egy tömött villamoson is lehetne partihangulatot csinálni. Ráadásul túl sok ajándékot hoztak, el tudom képzelni, hogy a szülőknek nem volt könnyű Mikulás és Karácsony közé még ezt a szülinapozást is beiktatni. Szó szerint égett a pofám a sok felgyűlt ajándék miatt.

Szóval a következő dilemmáim vannak:

- hogy lehet nem diszkriminatív módon karcsúsítani a meghívottak listáját?

- hogy lehet elérni, hogy a szülők ne költekezzenek, mert nem azért szervezzük a bulit, hogy ajándékokat hozzanak, hanem hogy a gyerekek egy emlékezetes estét töltsenek együtt.

 

Kiegészítő dilemma:

- mit csináljak Gáborral, miközben a házat szétszedi a siserahad? Elképzelem, ahogy megjönnek a lányok és visítva veszik kézről kézre a legpofásabb játékbabát, akit valaha is láttak.

Szívesen veszek minden  épkézláb szervezési ötletet, torta és süti receptet. Imrének ez a tizedik szülinapja, már csak ezért is fontos, hogy emlékezetes legyen. Vannak szülők, akik kibérelnek ilyenkor egy külön helyiséget, van is a városban erre szakosodott partiszervíz de én ezt nem komálom. Egyrészt rongyrázós hangulata van, másrészt nem lehet meghitten vendéget fogadni ezeken a helyeken. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebattak.blog.hu/api/trackback/id/tr5825260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása